Kotiseutuyhdistys

Paraisten kotiseutuyhdistys (Virallinen nimi Pargas hembygdsförening rf). perustettiin vuonna 1928 ylläpitämään kotiseutumuseota, keräämään ja dokumentoimaan paikallista kulttuuriperintöä sekä herättämään kiinnostusta Paraisten paikallishistoriaan.

Yhdistys toimii paikallishistorian asiantuntijana ja järjestää myös monenlaista ohjelmaa ja erilaisia tapahtumia. Viime vuosina on panostettu muun muassa lapsille järjestettyyn toimintaan, rakennusten kunnostamiseen sekä uusien vapaaehtoisten saamiseen mukaan toimintaan.

Vapaaehtoiset esittävät kehräämistä
Vapaaehtoiset auttavat eri tehtävissä

Kotiseutumuseon lisäksi yhdistys ylläpitää teollisuusmuseota ja Storgårdin tilalla olevaa geologista näyttelyä. Näiden lisäksi myös Ella Janssonin tupa, kirkkokortteeritupa, Björkfeldtin pikkutupa sekä vanha palokunnan varasto Vanhalla Malmilla kuuluvat yhdistykselle. Sillä on lisäksi oma paikallishistoriallinen julkaisusarjansa, joka löytyy välilehdeltä "Kauppa".

Jäsenet

Yhdistyksellä on noin 170 jäsentä, joista parikymmentä on erittäin aktiivisia vapaaehtoisia hoitamassa esimerkiksi rakennusten kunnossapitoa, puutarhatöitä, tarjoilua, opastuksia ja käsityöesityksiä. Museomäellä on aina tehtävää, ja kaikki avuliaat kädet ovat tervetulleita!

Jos olet kiinnostunut yhdistyksen jäsenyydestä, niin ota vain reippaasti yhteyttä tai täytä alla olevaa lomaketta. Jäsenmaksu on 15 euroa vuodessa, ainaisjäsenmaksu 130 euroa.

Yhdistyksen puheenjohtaja on Lena Långbacka (kuvassa).
Ota yhteyttä: puh. 040-556 9908, sähköposti l.langbacka@parnet.fi.

Lue yhdistyksen kesälehti 2023 pdf-muodossa klikkaamalla tästä

Yhdistyksen kesälehti 2024


Täytä alla olevaa lomaketta jos haluat liittyä jäseneksi!

(Yhdistyksen tietosuojaseloste löytyy täältä - tällä hetkellä ainoastaan ruotsiksi. Ota yhteyttä jos jotain jää epäselväksi.)
Ota yhteyttä jäsenasioissa: pargashembygd@gmail.com

Skriv siffran 7 med bokstäver: