Paraisten kotiseutuyhdistys ry. perustettiin vuonna 1928 ylläpitämään kotiseutumuseota, keräämään ja dokumentoimaan paikallista kulttuuriperintöä sekä herättämään kiinnostusta Paraisten paikallishistoriaan. Yhdistys toimii paikallishistorian asiantuntijana ja järjestää myös monenlaista ohjelmaa ja erilaisia tapahtumia. Viime vuosina on panostettu muun muassa lapsille järjestettyyn toimintaan, rakennusten kunnostamiseen sekä uusien vapaaehtoisten saamiseen mukaan toimintaan.

Kotiseutumuseon lisäksi yhdistys ylläpitää teollisuusmuseota ja Storgårdin tilalla olevaa geologista näyttelyä. Näiden lisäksi myös Ella Janssonin tupa, kirkkokortteeritupa, Björkfeldtin pikkutupa sekä vanha palokunnan varasto Vanhalla Malmilla kuuluvat yhdistykselle. Sillä on lisäksi oma paikallishistoriallinen julkaisusarjansa, joka löytyy välilehdeltä "Kauppa".

Yhdistyksellä on noin 170 jäsentä, joista parikymmentä on erittäin aktiivisia vapaaehtoisia hoitamassa esimerkiksi rakennusten kunnossapitoa, puutarhatöitä, tarjoilua, opastuksia ja käsityöesityksiä. Museomäellä on aina tehtävää, ja kaikki avuliaat kädet ovat tervetulleita!

Jos olet kiinnostunut yhdistyksen jäsenyydestä, niin ota vain reippaasti yhteyttä. Jäsenmaksu on 10 euroa vuodessa, ainaisjäsenmaksu 100 euroa.

Yhdistyksen puheenjohtaja on Lena Långbacka, puh. 040-556 9908, sähköposti l.langbacka@parnet.fi.