Öppethållningstider 2022

Pargas hembygdsmuseum,  Storgårdsgatan 13,  1.6.-31.8. ti-sö 11 -16. Midsommaren stängt (24-26.6).  Inträde vuxna och barn över 12 år 4 €.

Industrimuseet, Gruvvägen 1, Pargas
1.7-14.8. to-sö kl.11-16. Inträde vuxna och barn över 12 år 4 €.

Skärikvinnor och nymodigheter

12 filmer om innovationer som haft en positiv inverkan på kvinnors liv i skärgården i denna länk.

 

Evenemang

Inga händelser på kommande

Vi finns också på Facebook, gilla oss gärna så får du aktuell info!

 

Välkommen på en resa tillbaka i tiden!

Den lilla skärgårdsstaden Pargas är en verklig skattkammare för historiskt intresserade besökare. Inled ditt besök med en visit i Pargas hembygsmuseum och dess tiotal vackert inledda byggnader från olika byar i Pargas. På museet har familjerna möjlighet att pröva gammaldags lekar och höra historier om vardag och fest i skärgården av våra kunniga guider.

 

Vid vackert väder lönar det sig att också ta en promenad genom den pittoreska stadsdelen Gamla Malmen. Med en kameraförsedd mobiltelefon kan man på egen hand upptäcka en mängd intressanta historier från de skyltar som finns placerade längs med promenadvägen genom Gamla Malmen. (Läs gärna mer på http://historiarum.fi/gamlamalmen/.)

I samband med olika evenemang kan man även besöka museistugor i stadsdelen.

 

I Industrimuseet vid gruvkanten får man en överblick över nordens största dagbrott och en insikt i kalkbrytningens stora betydelse för orten. Dramatiska naturkrafter har genom tiderna format skärgårdens landskap, i den geologiska utställningen vid industrimuseet får man ta del av berggrundens två miljarder år gamla historia och kalkens födelse.