Magneetti murrelauseella tai kuvalla 4-5€

 

Perinteinen veistopuukko.

Tämä punakahvainen ruotsalainen puukko on todellinen klassikko ja monien kehuma veistopuukko. Eikä ole myöskään hinnalla pilattu!

 6,50€

Korvakorut

Hopeiset ja sirot hietasimpukka-korvakorut. Museokaupan uniikkituote.

28€ 

Museokaupat

Paraisten museoilla on kaksi museokauppaa. Yksi löytyy Teollisuusmuseon yhteydestä Kaivostieltä, toinen Kotiseutumuseosta Storgårdintiellä. Kaupoissa on myynnissä paikkakuntaan liittyviä matkamuistoja, vanhanajan leluja sekä paikallishistoriallista kirjallisuutta.


Erityinen lahjatuote on ns. Paraisten koru, hopeakoru jonka esikuvana on Jermusta, Atun saarelta, löydetty viikinkiaikainen (800 – 1050) kirves. Alkuperäinen kirves on kotiseutumuseon omistuksessa. Museokaupoistamme löytyy myös muita museoon ja paikalliseen kalkinlouhintaan liittyviä hopeakoruja. Lisäksi myytävänä on ainutlaatuinen paikallinen mineraali, Pargasiitti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nuoremmille kävijöille meillä on Annan ja Oton tehtäväkirja, sekä A4 kokoisia palapelejä. Palapeleissä on kahdenlaiset piirretyt kuvat. Vaihtoehtoina ovat museon piha tai lelukaappi jossa on useita meillä nähtävissä olevia leluja.

 

 

Hiukan suurempaa haastetta tarjoaa 1000 palan (64x48,5cm) palapeli jonka kuvassa on tavaroita useista saaristomeren rannikon museoista. Lisäksi myytävänä on ruotsinkielinen tietokonepeli (CD-rom)  ”En mus fiser inte som en häst”, jossa käsitellään Turunmaan alueen kansanomaisia uskomuksia yläasteikäisille suunnatussa muodossa. Valikoimassa on myös edulliset vahnahajan puukot ja puiset keinuhevoset. Tekstiilikäsitöläisille on tarjolla sekä haastavampi merkkausliinakaava että helppo tarvikepakkaus oman kynänpyyhkimen tekemiseksi.


Lisäksi löytyy muistiinpanovihkoja ja postikortteja museon omilla kuvilla. Teollisuusmuseolla on myös uniikit museopostimerkit.