Jäsenyys

Jäsenmaksu on 10 euroa / vuosi.

Pysyvän jäsenyyden jäsenmaksu on 100 euroa.

Oletko kiinnostunut osallistumaan kotiseutusi historian säilyttämiseen ja haluat lisäksi oppia uusia asioita ja taitoja jotka liittyvät kulttuuriperinnön säilyttämiseen?

Täytä yhteystietosi alla olevaan lomakkeeseen ja ilmoittudu jäseneksi.

 

Kirjoita numero 6 kirjaimin:

Ei tulevia tapahtumia

Paraisten kotiseutuyhdistys

Paraisten kotiseutuyhdistys perustettiin vuonna 1928. Kuvassa näkyy luhtiaitan pystytys. Aitta oli uuden museoalueen ensimmäinen rakennus. Kotiseutuyhdistyksen tehtäviin kuuluu kotiseutumuseo-toiminnan ylläpitäminen sekä paikallishistorian dokumentointi. Yhdistys pyrkii paikallisesti tiedottamaan ja herättämään mielenkiintoa omaan paikallishistoriaan.

Yhdistyksellä on oma julkaisusarja jonka kautta julkaistaan paikallishistoriaa käsitteleviä kirjoja. Yhdistys järjestää tapahtumia ja juhlia joissa esitellään paikallishistoria ja -kulttuuria. Lapsille suunnattu toiminta koetaan hyvinkin tärkeänä.

Yhdistys omistaa tai/ja on osallinen useassa eri museokohteessa. Paraisten kotiseutumuseo on yhdistyksen merkittävin museokokonaisuus. Paraisten vanhalla malmilla yhdistys omistaa Ella Janssonin talon pihoineen ja ulkorakennuksineen. Yhdistys on osallisena seuraavissa vanhan malmin museokohteissa; palokaustovaja, Fredrikatupa, Kirkkokorttelintupa ja Björkfeltin pikkutupa. Yhdistys toteuttaa myös näyttelyjä teollisuusmuseolla.

Yhdistyksellä on noin 170 jäsentä, joista noin 20 osallistuvat aktiivisesti museorakennusten ylläpitoon, puutarhan hoitoon, eri tilaisuuksien järjestämiseen sekä museo-opastuksiin.

Museolla riittää aina tekemistä joten pyydämmekin kaikkia kiinnostuneita ottamaan yhteyttä ja sitä kautta osallistumaan meidän yhdistyksen toimintaan.